Els Fauconnier

Els_Fauconnier_theratpeut_3bronnenPedagoog, psychotherapeut en familiaal bemiddelaar bij Groepspraktijk 3 bronnen

Je kan bij mij terecht met vragen rond persoonlijke groei, moeilijke relaties in de persoonlijke of werksfeer, stress bij studies of op het werk, het verwerken van moeilijke ervaringen, faalangst, perfectionisme, rouw en verlies, leven met beperkingen, negatief zelfbeeld, zingevingsvragen, piekeren, zorgen/problemen in gezinsverband (opvoeding, samenleven als (nieuw samengesteld) gezin, ouderschapsregeling, samenleven als koppel, opvoeden in een context van scheiding, zoeken in verbinding tussen ouder en kind…)

Specialisatie

Door mijn therapeutische opleiding en ervaring, behandel ik een brede waaier van individuele en relationele problemen. Als familiaal bemiddelaar ben ik erg vertrouwd met thema’s als scheiding, opvoeding en bemiddeling.

Door mijn werkervaring in het orthopedagogische veld, ben ik het gewoon om met mensen te werken die leven met een beperking, met een diagnose.

Mijn ervaring in het werken met teams in organisaties blijkt een meerwaarde voor de therapeutische gesprekken over bv. werkgerelateerde thema’s.

Visie

Vanuit jouw beleving van het probleem ga ik samen met jou op zoek naar je aanwezige sterktes, naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe keuzes in de richting van de veranderingen die jij verlangt in je leven en/of je samenleven. 

Opleiding

  • Licentiaat Pedagogische Wetenschappen (K.U. Leuven)
  • Postgraduaat oplossingsgerichte cognitieve en systemische psychotherapie en coaching (Hogeschool West-Vlaanderen)
  • Basisopleiding Methodiek van Bemiddeling en specialisatie Bemiddelaar in Familiale zaken
  • ABFT training level 1 – ABFT-geïnspireerd werken (ouder-kind-band versterken vanuit een gehechtheidsperspectief) (K.U. Leuven)
  • Parallel solo ouderschap: handvaten voor ouders in een hoogconflictscheiding. (Vanessa Maes).

Professionele ervaring

Ik heb een ruime werkervaring in de sector. Ik bouwde deze ervaring zowel op in de hulpverlenerspraktijk als op coördinerend niveau. Ik werkte onder meer binnen het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, het CAW (als bemiddelaar familiale zaken) en momenteel in een Multifunctioneel Centrum in de Bijzondere Jeugdbijstand


3 bronnen, groepspraktijk van psychologen en therapeuten in het centrum van Leuven

Kessel-Lo, Wilsele, Heverlee, Herent, Wijgmaal, Bierbeek, Holsbeek, Linden, Korbeek-Lo

Vaartstraat 22 bus 2
3000 Leuven
contact@3bronnen.be

Privacyverklaring