Els Fauconnier

Els_Fauconnier_theratpeut_3bronnenPedagoog, psychotherapeut en bemiddelaar in familiale zaken bij Groepspraktijk 3 bronnen

Ik bied therapeutische en bemiddelende gesprekken aan aan (jong)volwassenen en gezinnen, wanneer zij nood aan ondersteuning voelen om op een andere manier om te gaan met problemen die zij ervaren.

Specialisatie

Individuele hulpvragen, relationele vragen, opvoedingsvragen, bemiddeling, ervaring in het ondersteunen van personen met een handicap en/of autisme

Visie

Vanuit hun beleving van het probleem ga ik samen met mensen op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe keuzes in de richting van de veranderingen die zij verlangen in hun (samen)leven. 

Ik werk ook met gezinnen met opvoedingsvragen, met ouders in scheiding die samen een ouderschapsplan willen opmaken, met mensen die omwille van allerlei redenen gesprekken ondersteund door een bemiddelaar wensen en met volwassenen met een beperking.  

Opleiding

  • Licentiaat Pedagogische Wetenschappen (K.U. Leuven)
  • Postgraduaat oplossingsgerichte cognitieve en systemische psychotherapie en coaching (Hogeschool West-Vlaanderen)
  • Basisopleiding Methodiek van Bemiddeling en specialisatie Bemiddelaar in Familiale zaken

Professionele ervaring

Kenmerkend voor mijn loopbaan is het ondersteunend werken met volwassenen en/of gezinnen in een kwetsbare situatie. 

Het daagt mij uit om samen met mensen op zoek te gaan naar de krachten en mogelijkheden in henzelf en in hun netwerk om tot een (meer) positieve en kwaliteitsvolle invulling van hun (samen)leven te komen.

Ik bouwde ervaring op vanuit verschillende contexten bv. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en CAW (als bemiddelaar familiale zaken). Momenteel werk ik ook in de Integrale Jeugdhulp.


3 bronnen, groepspraktijk van psychologen en therapeuten in het centrum van Leuven

Kessel-Lo, Wilsele, Heverlee, Herent, Wijgmaal, Bierbeek, Holsbeek, Linden, Korbeek-Lo

Vaartstraat 22 bus 2
3000 Leuven
0486 32 92 38
contact@3bronnen.be

Groepspraktijk 3 bronnen maakt deel uit van Byon bv (OndNR: BE0830.681.373)