Laura D’Joos

Klinisch psycholoog en seksuoloog bij Groepspraktijk 3 bronnen

Ik werk met jongvolwassenen (18+) en volwassenen, zowel individueel als met koppels. Als seksuologe ben ik gespecialiseerd in seksuele, relationele en gender gerelateerde vragen, waarbij ik mensen graag op weg help om zich goed te voelen bij hun eigen seksualiteit.

Verder zijn mogelijke thema’s: depressie, zelfvertrouwen, faalangst, perfectionisme, existentiële thema’s en eetproblemen.

Specialisatie

Als klinisch psycholoog werk ik met (jong)volwassenen rond vragen over depressieve gevoelens, faalangst, perfectionisme, existentiële thema’s en eetproblemen. Dit laatste doe ik vanuit een systemische visie, waarbij het belang van de context/ het gezin vaak mee bekeken wordt.

Als seksuologe begeleid ik (jong)volwassenen met seksuele, gender- en relationele vragen, zoals bijvoorbeeld over seksuele oriëntatie, genderdysforie, het verlangen, de opwinding, het orgasme en/of het lichaamsbeeld. Verder kan je ook bij mij terecht bij vragen rond pijn bij het vrijen. De begeleiding kan zowel individueel als met het koppel plaatsvinden. 

Opleiding

  • Master in de klinische psychologie (VUB, 2020)
  • Master in de seksuologie (KUL, 2022)
  • Cliëntgerichte psychotherapie: existentieel welzijn (KUL, 2022)
  • Verscheidene vormingen (Dag van de Seksuologie 2022 en 2023; Halte MBU: tussenstop in herstel eetstoornis 2022,..)

Professionele ervaring

Ik werkte reeds in UPC campus Kortenberg (Augustus 2019 – mei 2020) waarbij ik therapeutische ervaring opdeed in de psychiatrie met personen met verscheidene problematieken (persoonlijkheidsmoeilijkheden, psychose,..). Verder deed ik er psychodiagnostisch onderzoek. 

Ik heb eveneens gewerkt als leefgroepbegeleider met jongeren met ontwikkelingsproblematieken (ASS, ADHD,..) (oktober 2021 – december 2021).   Ik was ook werkzaam in een groepspraktijk als psycholoog en seksuoloog (september 2022 – maart 2023), waarbij ik zowel therapie als diagnostiek opnam. 

Momenteel ben ik ook tewerkgesteld binnen Zonnelied VZW, waar ik werk met mensen met een verstandelijke beperking binnen het project van I.T.E.R (ambulante hulpverlening bij daders van seksueel geweld).  Daar coach ik het team rond relaties en seksualiteit bij deze doelgroep.

  • Lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS).