Hoe kunnen we je helpen?

Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode door. Soms kom je vast te zitten, heb je last van piekeren, onaangename gevoelens, schadelijke gewoontes. Meestal raak je er op eigen kracht bovenop of vind je steun bij familie of vrienden. Maar soms lukt dat niet. Of het loopt net binnen die relaties niet meer goed. 

De stap naar een therapeut kan hulp bieden. We nemen de tijd om te luisteren en ons een beeld te vormen van je vragen en verwachtingen. Op basis hiervan stippelen we een begeleiding op maat uit.

Je kunt in onze praktijk terecht voor ondersteuning voor deze hulpvragen:

  • Stress en vermoeidheid (piekeren, vermoeidheid, irritatie, …)
  • Burn-out (werkproblemen, uitputting, overspannen, oververmoeidheid, …)
  • Verwerkingsproblemen (relatieproblemen, verlies partner, relatiebreuk, verdriet, rouw, aanpassingsproblemen, levensfase problemen, …)
  • Stemmingsproblemen (angstklachten (hyperventilatie, faalangst, paniekaanval, verlatingsangst), depressieve klachten…)
  • Identiteitsproblemen (negatief zelfbeeld, problemen met identiteit, genderidentiteit, homoseksualiteit..)
  • Gezinsproblemen (conflicten, opvoeding, scheiding, ouderschapsplan opmaken, je kinderen of kleinkinderen niet meer kunnen zien, ouderverstoting, …) 
  • Cultuur- en migratiegebonden problematieken
  • Verslaving (middelenafhankelijkheid en -gebruik, slechte gewoontes …)
  • Autismespectrumstoornis (autisme, ASS, Asperger, …)

Hoe we werken

We starten met een kennismakingsgesprek om zicht te krijgen op je klachten en problemen. We gaan ook dieper in op je positieve ervaringen en relaties. Deze tonen wat jij als waardevol ervaart in je leven. Hierbij houden we ook rekening met belangrijke mensen in je omgeving en wie je voor hen wil zijn.

Op basis hiervan gaan we samen op zoek naar wat jij anders wil voor jezelf. Met die doelen voor ogen ga jij verder aan de slag.

In verdere gespreken staan we stil bij wat jij al aan acties ondernomen hebt en wat er nog anders moet, om meer tevreden te zijn in je leven.

We blijven je stimuleren om na te denken over mogelijke nieuwe pistes en keuzes. We supporteren voor je, zodat je stappen in de door jou gewenste richting blijft zetten.


3 bronnen, groepspraktijk van psychologen en therapeuten in het centrum van Leuven

Kessel-Lo, Wilsele, Heverlee, Wijgmaal, Bierbeek, Holsbeek, Linden, Korbeek-Lo

Vaartstraat 22 bus 2
3000 Leuven
0486 32 92 38
contact@3bronnen.be